🌤 📞 Comenzi telefonice intre orele 08.30 - 18.00 / Luni - Vineri. La 0753 852 922

Cele mai bune foreze de pământ (motoburghie)

Cele mai bune foreze de pământ (motoburghie)

Cele mai bune foreze de pământ (motoburghie)

 

Viața la țară înseamnă nu doar plăcerea de a trăi aproape de natură și de pământ, dar și o mulțime de activități lucrative, mai ales dacă faci parte din categorie fermierilor sau a lucrătorilor agricoli profesioniști. 

 

Astfel, una dintre multiplele activități specifice grădinii sau livezilor ori a altor proiecte din gama bricolajului ține de săparea găurilor în pământ fie pentru plantarea mai eficientă a puieților de pomi sau a arbuștilor, fie pentru împământarea stâlpilor necesari pentru realizarea gardurilor sau a diverselor construcții și anexe. Săpătura realizată manual poate fi uneori dificilă și, mai ales, consumatoare de timp atunci când ai, de exemplu, de înființat o livadă cu mai mulți pomi care solicită o anumită adâncime de plantare. 

 

În toate aceste cazuri forezele de pământ, sau motoburghiele sunt uneltele de nădejde la care poți apela pentru săpături rapide și eficiente. În acest articol vei afla care sunt cele mai bune foreze de pământ pentru a-ți dota în mod corespunzător inventarul agricol și de bricolaj. 

 

Cuprins:

 

1. Cele mai bune foreze de pământ (motoburghie) - Clasament TOP 3

2. Cum să alegi cele mai bune motoburghie? 

3. Mărcile de foreze sau motoburghie recomandate de Viata-la-tara.ro 

3.1 Marca PROCRAFT

3.1 Marca HYUNDAI

3.1 Marca CAMPION

4. Motoburghiele - sfaturi pentru o utilizare sigură și eficientă 

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre cele mai bune foreze de pământ (motoburghie)

 

 

1. Cele mai bune foreze de pământ (motoburghie) - Clasament TOP 3

Alegerea motoburghielor poate fi mai simplă dacă se ia în considerare, de la bun început, sincronizarea nevoilor specifice de lucru cu caracteristicile și avantajele unuia sau altuia dintre modele. 

 

 

Produs

Motoburghiu pamant PROCRAFT GD62, 2.5 CP, 1850W, 58 cm³ + Burghiu 150x800 mm

Motoburghiu HYUNDAI HY-HYEA5080, 3 burghie cu diametre de 100, 150 și 200 mm

Pachet Motoburghiu, foreza de pamant CAMPION 6 CP + Burghiu de facut gauri in pamant 300x800 mm

Caracteristici

Alimentare motor: benzină

Capacitate motor: 58 cm³

Putere motor: 1850 W

Lățime minimă de lucru: 80 mm 

Lățime maximă de lucru: 300 mm

Adâncime de lucru: 800 mm

Greutate: 10,5 Kg

Alimentare motor: benzina

Capacitate motor: 50.8 cm³

Capacitate rezervor combustibil: 0.8 L

Greutate: 20 Kg

Lungime burghiu: 800 mm

Tip motor: HYUNDAI HY51

Putere motor: 2.1 CP

Raport amestec ulei / benzina: 1:40

Viteza de rotatie: 7500 rpm

Tip motor: in 2 timpi cu amestec ulei și benzină

Putere motor: 6 CP

Capacitate cilindrica 52 cm³

Capacitate rezervor: 1,2 L

Raport amestec benzină/ulei: 25 ml la 1 Litru de benzina

Carburator: cu pompita de amorsare.

Greutate: 10 kg

Garantie: 2 ani

Burghiu: 300 x 800 mm (l x h)

PRO

- Utilaj versatil care poate fi folosit atât pentru gropile pentru pari din beton necesari viilor, cât și pentru plantarea stâlpilor, pomilor, etc.

- Motor suficient de puternic pentru sol cu buruieni sau sol înghețat

- Sistem anti-vibrații

- Nivel scăzut de zgomot

- Tijă de legătură de înaltă rezistență

- Eficient chiar și pentru soluri compacte, argiloase și lipicioase

- Tehnologie de pornire simplă și ușoară

- Potrivit pentru pământuri solide

- Control facil al uneltei prin reductorul de viteze

- Angrenaje din oțel de înaltă calitate

- Sistem anti-vibrații complet închis

- set de 3 burghie de 100 mm, 150 mm și 200 mm diametru

- Burghiu compatibil pentru lucrul manual sau motorizat

- Putere generoasă a motorului 

- Utilizare în agricultură sau în construcții

- Manevrabilitate ușoară

CONTRA

- Un singur burghiu 

- Greutate cam mare 

- Un singur burghiu

 

VEZI AICI PRETUL

VEZI AICI PRETUL

VEZI AICI PRETUL

 

 

2. Cum să alegi cele mai bune motoburghie?

 

Alegerea motoburghielor sau a forezelor de pământ implică studierea atentă a caracteristicilor acestui tip de utilaj și înțelegerea deplină a nevoilor pe care le ai și care pot fi rezolvate prin achiziționarea unuia sau altuia dintre modelele existente pe piață. 

 
  • Tipul motorului 

 

Motoburghiul funcționează pe baza unui anumit tip de motor. Unele dintre cele mai puternice motoare sunt cele în patru timpi cu alimentare cu benzină și ungere separată. Motoarele în doi timpi solicită efectuarea unui amestec de combustibil și ulei ungerea fiind realizată concomitent cu alimentarea. Aceste modele sunt mai ieftine, dar prezintă dezavantajul unui zgomot mai mare în timpul folosirii și emit cantități mai mari de noxe. Desigur, există și modele de foreze cu motoare electrice însă acestea depind de alimentarea cu electricitate.  

 
  • Puterea motorului 

 

În funcție de sarcinile pe care trebuie să le execuți, este necesară o anumită putere a motorului forezei de pământ. Astfel, executarea de găuri adânci în sol compact și greu solicită un nivel mai mare de putere și o capacitate a motorului net superioare. Motoarele de capacitate mai mică sunt suficiente pentru săparea de găuri mai puțin adânci sau pot echipa modele de foreze pentru perforarea suprafeței înghețate a apelor, mai ales pentru pescuitul la copcă.

 

  • Adâncimea de forare și tipul solului 

 

În funcție de scenariile de folosire, fie în domeniul construcțiilor pentru realizarea de găuri pentru stâlpi, fie în domeniul gospodăresc agricol pentru săparea de găuri de plantare a pomilor și a altor plante, ar trebui să alegi modele de foreze de pământ care pot săpa la adâncime sau foreze care pot executa un diametru generos al găurii. De asemenea, un alt factor de care trebuie să ții cont este tipul solului în care se sapă. Solurile argiloase dense sau cele înghețate solicită puteri mai ridicate ale motoarelor, pe când solurile afânate nu solicită foreze cu motoare foarte puternice. 

 
  • Echipamentul accesoriu 

 

Există situații în care forezele de pământ sunt vândute fără burghiul necesar care trebuie achiziționat separat. Acest lucru îți oferă libertate completă asupra accesorizării deoarece poți cumpăra exact burghiele de care ai nevoie. Pe de altă parte poți găsi modele de foreze motorizate care vin cu unul sau mai multe tipuri de burghie care acoperă o plajă destul de mare de diametre și lungimi de forare. 

 
  • Viteza de rotație a burghiului

 

Cu cât mai multe rotații pe minut poate oferi motirul forezei de pământ, cu atât mai mic va fi cuplul motorului. Dar, trebuie să ții cont că vei avea nevoie de un cuplu motor mai mare atunci când sapi în soluri de mare densitate. 

 

3. Mărcile de foreze sau motoburghie recomandate de Viata-la-tara.ro

 

 

3.1 Marca PROCRAFT

Compania PROCRAFT are o lungă tradiție în domeniul uneltelor motorizate, echipamentelor de construcții și a altor tipuri de mașini unelte. Începând cu anul 2004 Procraft este o marcă apreciată de meseriași, fermieri, gospodari, lucrători în construcții, uneltele produse sub acest brand fiind sinonime cu calitatea superioară și fiabilitatea.

 

3.1 Marca HYUNDAI

HYUNDAI este o marcă globală bine cunoscută care este implicată în producerea și vânzarea de automobile, produse electrice, mașini, unelte, vase maritime, produse chimice, etc. Compania este prezentă în peste 193 de țări, fiind azi sinonimă cu dedicarea pentru produse de calitate, tehnologie avansată și un serviciu clienți de excepție. 

 

3.1 Marca CAMPION

CAMPION este un brand românesc care aparține companiei ilfovene LOCASIGA SRL. Firma este unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de unelte și scule electrice și motorizate pentru fermieri, constructori și alte categorii de meseriași. Brandul CAMPION dezvoltat de companie vine ca o încununare a activității derulate în acest sens uneltele și echipamentele sub această marcă fiind deja recunoscute pentru calitate și durabilitate. 

 

4. Motoburghiele: Sfaturi pentru o utilizare sigură și eficientă

 

Forezele de pământ se utilizează simplu și intuitiv, realizarea unei săpături cu această unealtă fiind eficientă. Există însă unele recomandări pe care fiecare utilizator de motoburghiu ar trebui să le ia în considerare la utilizarea uneltei. 

 
  • Înainte de realiza orice săpătură trebuie să știi exact dimensiunile la care trebuie realizată gaura în pământ (adâncimea și diametrul) în funcție de scopul pentru care se efectuează operațiunea. Astfel, o gaură pentru montarea stâlpilor unui gard, de exemplu,va avea o adâncime care depinde de înălțimea acestora și un diametru destul de mic. Gropile pentru plantarea diverselor tipuri de pomi sau arbuști pot fi mai puțin adânci dar cu un diametru mai larg. 

  • Primul lucru pe care ar trebui să-l faci înainte de a pune în funcțiune motoburghiul este să realizezi o mică groapă exact pe locul unde vei săpa cu ajutorul unui hârleț. Astfel, precizia de săpare a forezei motorizate va fi excelentă și se va evita deraierea burghiului de la poziția inițial stabilită. 

  • Poziția în care trebuie să menții motoburghiul pe durata operațiunii este în linie perpendiculară pe suprafața de săpat. Evită să înclini foreza de pământ în timpul operării. 

  • La momentul pornirii rotește ușor motoburghiul în sensul acelor de ceasornic. 

  • De cele mai multe ori forezele de pământ motorizate nu au și posibilitate de revers la fel ca în cazul bormașinilor sau șurubelnițelor electrice. De aceea, ar trebui ca pe măsură ce săpătura avansează să mai tragi în afara foreza pentru a elimina mai ușor pământul din gaură. 

  • După ce adâncimea săpăturii a atins nivelul dorit scoate foreza din gaură și îndepărtează surplusul de pământ săpat din interior. 

 

Este necesar de reținut că înainte de folosirea oricărei unelte din această gamă este nevoie de luarea unor măsuri și purtarea de echipamente de protecție în vederea prevenirii eventualelor accidentări. 

 
  • Înainte de a porni foreza de pământ este recomandat să te dotezi cu ochelari de  protecție și căști antifoane;

  • Nu pleca de la un loc de săpare la altul cu motoburghiul pornit;

  • Studiază solul în care vei săpa înainte de operațiune. Dacă pământul este plin de rădăcini fibroase acestea se pot încurca în burghiul forezei. 

  • Ai grijă la săparea în apropierea arborilor. Burghiul poate întâlni rădăcini.

  • Acoperă găurile efectuate dacă plantarea arborilor sau a stâlpilor nu are loc în aceeași zi. Semnalizează în mod vizibil existența găurilor executate pentru a evita căderile accidentale ale altor persoane.

  • După utilizarea forezei de pământ curăță bine burghiul și depozitează utilajul într-un loc acoperit și uscat. 

  • Asigură-te că ai citit și înțeles recomandările producătorului utilajului în privința depozitării acestuia pe perioade mai lungi de timp. 

 

 

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre cele mai bune foreze de pământ (motoburghie)

1. La ce adâncime maximă pot săpa cu o foreză de pământ?

 

Adâncimea maximă de săparea a motoburghielor este limitată de lungimea forezei cu care este prevăzut. Desigur, pot exista situații în care poți adăuga la foreza de pământ anumite prelungitoare sau extensii cu ajutorul cărora se poate săpa ceva mai adânc.

 

2. Pot să folosesc foreza de pământ pentru a face găuri în gheață pe un lac?

 

De cele mai multe ori nu, deoarece cuțitul forezei de pământ nu este la fel de ascuțit ca în cazul forezelor specializate pentru gheață. Cel mai probabil vei deteriora foreza și există și pericolul de a sparge gheața pe care te afli. Est indicat să apelezi la burghie speciale pentru realizarea găurilor în gheață.

 

3. Ce mărime de motoburghiu să cumpăr?

 

Diametrul burghielor pe care le poți utiliza cu o foreză de pământ este variabil. Astfel, cele mai utilizate tipuri de foreze folosesc burghie cu diametre între 10 cm și 80 cm. În funcție de dimensiunilor găurilor pe care trebuie să le sapi, poți alege o câteva burghie de rezervă de dimensiuni variate.

 

4. Am nevoie să montez un gard perimetral. Ce unelte sunt mai bune pentru găurile în sol?

 

Cu siguranță, cu ajutorul unui motoburghiu vei realiza numărul de găuri în care vei monta stâlpii gardului cu o eficiență superioară. Mai mult, toate găurile vor avea aceleași dimensiuni astfel că stabilitatea gardului în ansamblu este mai bună.

 

5. De ce este recomandat să folosesc foreza de pământ la înființare aunei livezi?

 

Plantarea pomilor fructiferi solicită o mare atenție și respectarea unor cote exacte privind adâncimea și lățimea gropilor executate. Cu ajutorul motoburghiului vei fi capabil să execuți găuri de aceeași dimensiune pentru întreaga plantație în funcție de soiul puieților.

 

Sursa foto: viata-la-tara.ro, Pixabay.com

Suport clienti 08:00 - 18:00 Luni - Vineri (comenzi online non-stop)

0753-852-922 contact@viata-la-tara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!