🌤 📞 Comenzi telefonice intre orele 08.30 - 18.00 / Luni - Vineri. La 0753 852 922

Aparate de sudat

Aparate de sudat

Aparate de sudat - performante, de calitate, cu o durabilitate si fiabilitate crescuta + utilizare usoara

 

Aparatul de sudura este un dispozitiv cu ajutorul caruia se unesc simplu doua bucati de metal intre ele, fiind considerat o inventie foarte populara, ce a tot evoluat, de la echipamentele primitive, la cele complexe, moderne. Magazinul Viata-la-tara vine in intampinarea tuturor clientilor cu produse profesionale, care pot face fata diferitelor tipuri de proiecte si care au caracteristici tehnice de top. De asemenea, cei care doresc sa execute diferite lucrari de bricolaj, pot achizitiona si alte accesorii utile in munca lor, cum ar fi electrozi, polizor, cabluri, tranzistori, echipament de protectie etc.

 

Aparate de sudura - gama variata de modele in mediul online

In magazinul nostru vei gasi o oferta bogata de modele: aparate de sudura cu sarma, MIG/MAG, cu electrozi, modele fara gaz, fabricate de producatori de renume in domeniu, cum ar fi Almaz, Procraft, Micul Fermier, Stromo sau Campion. De asemenea, de aici poti achizitiona si invertoare de sudura, aparate noi si inovative, cu numeroase avantaje (greutate redusa, portabilitate mare, consum redus de energie electrica) si cu preturi accesibile. Aparatele de sudura cu electrod MMA de pe site sunt ideale pentru a suda un metal murdar sau ruginit, dar pentru o sudura rezistenta de metale subtiri va trebui sa te indrepti catre un model MIG/MAG.

 

Produsele noastre sunt fabricate din materiale de calitate superioara, sunt stabile si performante, reusind, cu succes, sa execute lucrari de mici dimensiuni sau de amploare. Daca ai nevoie de un model eficient, alege unul de pe site si bucura-te de rezultate exceptionale.

 

Tipuri de sudură: care sunt întrebuințările celor mai întâlnite feluri de a suda și când pot fi folosite?

Când înveți să sudezi, este ușor să fii copleșit de cantitatea imensă de informații disponibile pe acest subiect. Poate fi dificil să începi să sudezi fără a cunoaște diferitele tipuri de sudură care există. Unele sunt mai ușor de învățat, în timp ce altele sunt destul de dificile. În timp ce anumite tipuri de procese de sudură produc adevărate măiestrii, care sunt atrăgătoare din punct de vedere vizual și necesită puțină sau niciun fel de curățare, alte tipuri produc exact opusul. Contează, bineînțeles, și ce tip de metal intenționezi să sudezi. 

 

Iată câteva informații importante, cu privire la diferitele tipuri de procese de sudură și aparatele de sudură folosite în timpul acestui proces.

 

Cuprins

  1. Tipuri de sudare: sudura TIG

  2. Tipuri de suduri: sudura prin arc cu flux (FCAW)

  3. Tipuri de sudura: sudura prin fuziune (SMAW)

  4. Tipuri de suduri: sudura cu arc de metal gazat (GMAW)

 

 1. Tipuri de sudare: sudura TIG

Primul tip de sudare este sudura TIG, care poartă și numele de GTAW. La acest tip de sudare, electrodul este neconsumabil și fabricat din wolfram. Este unul dintre puținele tipuri de sudură care se poate face fără adaos de metal, folosind doar cele două metale sudate împreună. Poți adăuga un metal de umplutură, dacă dorești.

 

Un rezervor de gaz este necesar la sudarea TIG, pentru a asigura debitul constant de gaz necesar pentru a proteja sudarea. Aceasta înseamnă că sudura este, în general, mai bine executată în interior și departe de alte elemente care pot interfera cu procesul. 

 

2. Tipuri de suduri: sudura prin arc cu flux (FCAW) 

Acest tip de sudură este similar cu sudura MIG. De fapt, sudorii MIG pot îndeplini adesea sarcini duble, fiind sudori FCAW. La fel ca în sudarea MIG, firele servesc drept electrozi și un metal de umplutură este alimentat prin baghetă. Aici lucrurile încep să difere. Pentru FCAW, firul are un miez de flux care creează un scut de gaz în jurul sudurii. Acest lucru elimină necesitatea unei surse externe de gaz.

 

FCAW este mai potrivit pentru metale mai groase și mai grele, deoarece este un tip de sudură la căldură ridicată. Tocmai din acest motiv, este adesea folosit pentru reparații de echipamente grele. Este un proces eficient, care nu generează multe deșeuri. Deoarece nu este nevoie de gaz extern, costurile acestui tip de sudură sunt reduse.

 

 3. Tipuri de sudura: sudura prin fuziune (SMAW) 

Acest proces de sudură a luat naștere în anii ‘30, dar continuă să fie actualizat și îmbunătățit astăzi. A rămas un tip popular de sudură, deoarece este simplu și ușor de învățat, iar costurile de operare sunt reduse. Cu toate acestea, nu creează cele mai îngrijite suduri, deoarece se stropește ușor. Curățarea este, de obicei, necesară. Un „stick” cu electrod înlocuibil are, de asemenea, rolul de metal de umplutură. Se creează un arc care se conectează de la capătul bastonului la metalele de bază, topind electrodul în metal de adaos și creând sudura. Bățul creează un nor de gaz atunci când este încălzit și protejează metalul de oxidare. Pe măsură ce se răcește, gazul se depune pe metal și devine zgură.

 

Deoarece nu necesită gaz, acest proces poate fi folosit în aer liber, chiar și pe vreme nefavorabilă, cum ar fi ploaie și vânt. De asemenea, funcționează bine pe suprafețe ruginite, vopsite și murdare, ceea ce îl face excelent pentru reparații de echipamente. Sunt disponibile diferite tipuri de electrozi, care sunt ușor de schimbat, ceea ce face simplă sudarea metalelor de multe tipuri diferite, deși nu este grozav pentru metalele subțiri. Bineînțeles, nu trebuie să uiți de echipamentul de protecție.

 

 4. Tipuri de suduri: sudura cu arc de metal gazat (GMAW) 

Sudura MIG este o formă simplă de sudare, care poate fi realizată cu ușurință de către sudorii noi. MIG înseamnă gaz inert metalic, deși uneori este numită sudură cu arc de metal gazat (GMAW). Este un proces rapid, care implică alimentarea metalului de umplutură prin baghetă, în timp ce gazul este expulzat în jurul acestuia, pentru a-l proteja de elementele exterioare. Aceasta înseamnă că nu este indicat pentru utilizare în aer liber.

 

Totuși, este un proces versatil și poate fi folosit pentru a suda multe tipuri de metal de grosimi diferite. Metalul de umplutură este un fir consumabil, alimentat dintr-o bobină, care acționează și ca electrod. Când arcul este creat de la vârful firului până la metalul de bază, firul se topește, devenind metal de adaos și creând sudura. Firul este alimentat continuu prin baghetă, permițând selectarea vitezei preferate. Făcută corect, sudarea MIG produce un rezultat neted, care arată bine din punct de vedere vizual.

 

 

Astfel, acestea sunt câteva dintre multiplele tipuri de sudură care există, precum și întrebuințările lor. Dacă te pasionează acest domeniu, vei găsi informațiile prezentate ca fiind deosebit de utile și interesante. Nu uita să folosești aparate de sudură de cea mai bună calitate pentru a avea parte de rezultatele dorite. 

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Suport clienti 08:00 - 18:00 Luni - Vineri (comenzi online non-stop)

0753-852-922 contact@viata-la-tara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!