­čîĄ ­čô× Comenzi telefonice intre orele 08.30 - 18.00 / Luni - Vineri. La 0753 852 922

Aparate de sudat

Aparate de sudat

Aparate de sudat - performante, de calitate, cu o durabilitate si fiabilitate crescuta + utilizare usoara

 

Aparatul de sudura este un dispozitiv cu ajutorul caruia se unesc simplu doua bucati de metal intre ele, fiind considerat o inventie foarte populara, ce a tot evoluat, de la echipamentele primitive, la cele complexe, moderne. Magazinul Viata-la-tara vine in intampinarea tuturor clientilor cu produse profesionale, care pot face fata diferitelor tipuri de proiecte si care au caracteristici tehnice de top. De asemenea, cei care doresc sa execute diferite lucrari de bricolaj, pot achizitiona si alte accesorii utile in munca lor, cum ar fi electrozi, polizor, cabluri, tranzistori, echipament de protectie etc.

 

Aparate de sudura - gama variata de modele in mediul online

In magazinul nostru vei gasi o oferta bogata de modele: aparate de sudura cu sarma, MIG/MAG, cu electrozi, modele fara gaz, fabricate de producatori de renume in domeniu, cum ar fi Almaz, Procraft, Micul Fermier, Stromo sau Campion. De asemenea, de aici poti achizitiona si invertoare de sudura, aparate noi si inovative, cu numeroase avantaje (greutate redusa, portabilitate mare, consum redus de energie electrica) si cu preturi accesibile. Aparatele de sudura cu electrod MMA de pe site sunt ideale pentru a suda un metal murdar sau ruginit, dar pentru o sudura rezistenta de metale subtiri va trebui sa te indrepti catre un model MIG/MAG.

 

Produsele noastre sunt fabricate din materiale de calitate superioara, sunt stabile si performante, reusind, cu succes, sa execute lucrari de mici dimensiuni sau de amploare. Daca ai nevoie de un model eficient, alege unul de pe site si bucura-te de rezultate exceptionale.

 

Tipuri de sudur─â: care sunt întrebuin╚Ť─ârile celor mai întâlnite feluri de a suda ╚Öi când pot fi folosite?

Când înve╚Ťi s─â sudezi, este u╚Öor s─â fii cople╚Öit de cantitatea imens─â de informa╚Ťii disponibile pe acest subiect. Poate fi dificil s─â începi s─â sudezi f─âr─â a cunoa╚Öte diferitele tipuri de sudur─â care exist─â. Unele sunt mai u╚Öor de înv─â╚Ťat, în timp ce altele sunt destul de dificile. În timp ce anumite tipuri de procese de sudur─â produc adev─ârate m─âiestrii, care sunt atr─âg─âtoare din punct de vedere vizual ╚Öi necesit─â pu╚Ťin─â sau niciun fel de cur─â╚Ťare, alte tipuri produc exact opusul. Conteaz─â, bineîn╚Ťeles, ╚Öi ce tip de metal inten╚Ťionezi s─â sudezi. 

 

Iat─â câteva informa╚Ťii importante, cu privire la diferitele tipuri de procese de sudur─â ╚Öi aparatele de sudur─â folosite în timpul acestui proces.

 

Cuprins

  1. Tipuri de sudare: sudura TIG

  2. Tipuri de suduri: sudura prin arc cu flux (FCAW)

  3. Tipuri de sudura: sudura prin fuziune (SMAW)

  4. Tipuri de suduri: sudura cu arc de metal gazat (GMAW)

 

 1. Tipuri de sudare: sudura TIG

Primul tip de sudare este sudura TIG, care poart─â ╚Öi numele de GTAW. La acest tip de sudare, electrodul este neconsumabil ╚Öi fabricat din wolfram. Este unul dintre pu╚Ťinele tipuri de sudur─â care se poate face f─âr─â adaos de metal, folosind doar cele dou─â metale sudate împreun─â. Po╚Ťi ad─âuga un metal de umplutur─â, dac─â dore╚Öti.

 

Un rezervor de gaz este necesar la sudarea TIG, pentru a asigura debitul constant de gaz necesar pentru a proteja sudarea. Aceasta înseamn─â c─â sudura este, în general, mai bine executat─â în interior ╚Öi departe de alte elemente care pot interfera cu procesul. 

 

2. Tipuri de suduri: sudura prin arc cu flux (FCAW) 

Acest tip de sudur─â este similar cu sudura MIG. De fapt, sudorii MIG pot îndeplini adesea sarcini duble, fiind sudori FCAW. La fel ca în sudarea MIG, firele servesc drept electrozi ╚Öi un metal de umplutur─â este alimentat prin baghet─â. Aici lucrurile încep s─â difere. Pentru FCAW, firul are un miez de flux care creeaz─â un scut de gaz în jurul sudurii. Acest lucru elimin─â necesitatea unei surse externe de gaz.

 

FCAW este mai potrivit pentru metale mai groase ╚Öi mai grele, deoarece este un tip de sudur─â la c─âldur─â ridicat─â. Tocmai din acest motiv, este adesea folosit pentru repara╚Ťii de echipamente grele. Este un proces eficient, care nu genereaz─â multe de╚Öeuri. Deoarece nu este nevoie de gaz extern, costurile acestui tip de sudur─â sunt reduse.

 

 3. Tipuri de sudura: sudura prin fuziune (SMAW) 

Acest proces de sudur─â a luat na╚Ötere în anii ‘30, dar continu─â s─â fie actualizat ╚Öi îmbun─ât─â╚Ťit ast─âzi. A r─âmas un tip popular de sudur─â, deoarece este simplu ╚Öi u╚Öor de înv─â╚Ťat, iar costurile de operare sunt reduse. Cu toate acestea, nu creeaz─â cele mai îngrijite suduri, deoarece se strope╚Öte u╚Öor. Cur─â╚Ťarea este, de obicei, necesar─â. Un „stick” cu electrod înlocuibil are, de asemenea, rolul de metal de umplutur─â. Se creeaz─â un arc care se conecteaz─â de la cap─âtul bastonului la metalele de baz─â, topind electrodul în metal de adaos ╚Öi creând sudura. B─â╚Ťul creeaz─â un nor de gaz atunci când este înc─âlzit ╚Öi protejeaz─â metalul de oxidare. Pe m─âsur─â ce se r─âce╚Öte, gazul se depune pe metal ╚Öi devine zgur─â.

 

Deoarece nu necesit─â gaz, acest proces poate fi folosit în aer liber, chiar ╚Öi pe vreme nefavorabil─â, cum ar fi ploaie ╚Öi vânt. De asemenea, func╚Ťioneaz─â bine pe suprafe╚Ťe ruginite, vopsite ╚Öi murdare, ceea ce îl face excelent pentru repara╚Ťii de echipamente. Sunt disponibile diferite tipuri de electrozi, care sunt u╚Öor de schimbat, ceea ce face simpl─â sudarea metalelor de multe tipuri diferite, de╚Öi nu este grozav pentru metalele sub╚Ťiri. Bineîn╚Ťeles, nu trebuie s─â ui╚Ťi de echipamentul de protec╚Ťie.

 

 4. Tipuri de suduri: sudura cu arc de metal gazat (GMAW) 

Sudura MIG este o form─â simpl─â de sudare, care poate fi realizat─â cu u╚Öurin╚Ť─â de c─âtre sudorii noi. MIG înseamn─â gaz inert metalic, de╚Öi uneori este numit─â sudur─â cu arc de metal gazat (GMAW). Este un proces rapid, care implic─â alimentarea metalului de umplutur─â prin baghet─â, în timp ce gazul este expulzat în jurul acestuia, pentru a-l proteja de elementele exterioare. Aceasta înseamn─â c─â nu este indicat pentru utilizare în aer liber.

 

Totu╚Öi, este un proces versatil ╚Öi poate fi folosit pentru a suda multe tipuri de metal de grosimi diferite. Metalul de umplutur─â este un fir consumabil, alimentat dintr-o bobin─â, care ac╚Ťioneaz─â ╚Öi ca electrod. Când arcul este creat de la vârful firului pân─â la metalul de baz─â, firul se tope╚Öte, devenind metal de adaos ╚Öi creând sudura. Firul este alimentat continuu prin baghet─â, permi╚Ťând selectarea vitezei preferate. F─âcut─â corect, sudarea MIG produce un rezultat neted, care arat─â bine din punct de vedere vizual.

 

 

Astfel, acestea sunt câteva dintre multiplele tipuri de sudur─â care exist─â, precum ╚Öi întrebuin╚Ť─ârile lor. Dac─â te pasioneaz─â acest domeniu, vei g─âsi informa╚Ťiile prezentate ca fiind deosebit de utile ╚Öi interesante. Nu uita s─â folose╚Öti aparate de sudur─â de cea mai bun─â calitate pentru a avea parte de rezultatele dorite. 

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Suport clienti 08:00 - 18:00 Luni - Vineri (comenzi online non-stop)

0753-852-922 contact@viata-la-tara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!